Тури

Охрид - Галичица - Преспанско Езеро - Битола

Националниот парк Галичица се наоѓа помеѓу Охридското и Преспанското Езеро. Прекрасни погледи низ езерата и соседните планини може да се видат од врвовите на Галичица. Најчув е врвот Магаро (2254 м.). Галичица е забележана една од најдобрите 10 живописни планини низ целиот свет.

Охрид - струга- вевчани

Струга е популарна туристичка дестинација сместена на брегот на Охридското Езеро. Струга е позната по традиционалниот настан кој се одржува секоја година, наречен „Ноќ на поезијата во Струга“. Реката Дрим бегајќи од Охридското Езеро, го дели градот на два дела. пронајден во Македонија.

Охрид - маврово - св. Јован Бигорски - Галичник

Галичник добро ја сочува традиционалната архитектура, вклучувајќи амфитеатар во селскиот магазин, и е познат по своите околни села и природен резерват. Манастирот Св. Јован Бигорски со својот уникатен иконостас направен рачно од Петре Филипоповски - Гарка.

Охрид - Манастир св. Наум

Манастирот Свети Наум е источен православен манастир во Република Македонија, именуван по средновековниот Свети Наум кој го основал. Таа е една од најпопуларните туристички дестинации.

Охрид - Крушево

Запознајте го највисокиот град во Македонија. Кришево е познато по својата домашна архитектура од 19 век. Крушево е планински град. Сместен на надморска височина од 1.350 метри (4,430 стапки.), Е највисокиот град во Македонија и на Балканот.

Околу Охридско езероz

Запознајте го албанскиот дел од Охридското Езеро со турнеја оддалечена 60 км.